Over mij

Bernadette LovendaalMijn naam is Bernadette Lovendaal. Ik ben in 1982 afgestudeerd in Utrecht in de richting klinische en ontwikkelingspsychologie. Inmiddels werk ik dus al vele, vele jaren in de gezondheidszorg en tot op de dag van vandaag met plezier en bevlogenheid. Ik ben GZ-psycholoog, BIG-geregistreerd (69050730325).

Direct na mijn studie heb ik gekozen voor het werken in de eerste lijn, tegenwoordig GBGGZ* genaamd. Na enige omzwervingen in de verslavingszorg als behandelcoördinator en bij Arbodiensten als bedrijfspsycholoog, realiseerde ik me dat mijn hart toch uitging naar het werken als generalist,  daar waar ik ook begonnen was.
Om die reden sloot ik me aan bij een groepspraktijk, waar ik tot voor kort naar volle tevredenheid gewerkt heb.
Als praktijk hadden we overeenkomsten met zorgverzekeraars. En helaas werd gaandeweg hun bemoeienis dusdanig groot dat ik het gevoel had dat de kwaliteit van de hulpverlening hierdoor in het geding kwam.
Ik had er moeite mee om mijn cliënten steeds meer lijsten te moeten voorleggen, en bovendien vond/vind ik dat de privacy maximaal gewaarborgd dient te zijn. Ik wilde niet langer gebonden zijn aan de overeenkomst met zorgverzekeraars.
Tijd dus voor een nieuwe stap: ik besloot om me als zelfstandig en contractvrij psycholoog te gaan vestigen.  Op dinsdag en woensdag ben ik op de praktijk.

Omdat ik hecht aan een goede samenwerking met andere disciplines, zoals huisartsen en fysiotherapeuten, ben ik aangesloten bij Stichting Utrecht Oost GEZond. Ik maak deel uit  van de werkgroep GBGGZ-Utrecht en ben projectleider van de pilot ‘Herstel Ondersteunende Intake’.

Tevens ben ik lid van het NIP  (Nederlands Instituut van Psychologen) en de VEN (Vereniging EMDR Nederland).

*generalistische basis geestelijke gezondheidszorg