Mindfulness

MBCT staat voor ( Mindfulness based cognitive therapy)

Bij mindfulness gaat het erom dat je meer in het hier-en-nu leert leven. Hier in het westen zijn we zo vaak aan het rennen in ons hoofd dat genieten van het moment een bijna vergeten kunst is geworden. Hoe vaak laten wij in deze hectische wereld de tijd en ons geluk niet door onze vingers glippen omdat we met onze gedachten op meerdere plekken tegelijkertijd zijn?  Je zit met een vriend of vriendin op en terrasje, maar in plaats van dat je geniet van het gesprek, je cappuccino of de zon op je gezicht, zit je in je hoofd op je werk en bij alle deadlines die je vast niet gaat halen… Lees hier meer.

 

Korte oplossingsgerichte therapie

Ik werk kortdurend (maximaal 12 sessies) en heb in de loop der jaren ontdekt dat ik als therapeutische methode vrijwel altijd kies voor oplossingsgerichte (cognitieve) therapie, en in geval van traumatische ervaringen voor EMDR.

Omdat ik ook opgeleid ben om mindfulness-trainingen te geven, zal dit merkbaar zijn in mijn houding en adviezen tijdens de behandeling. Je zou kunnen zeggen dat middels deze aanpak verleden, heden en toekomst aan bod komen…

EMDR

EMDR is een therapie voor mensen die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt en merken dat deze nog tot op de dag vandaag negatieve impact heeft op hun bestaan. Ooit, vele jaren geleden ben ik de opleiding begonnen vanuit nieuwsgierigheid en ook wel enige scepsis- moet ik bekennen-, maar was al snel zo enthousiast en overtuigd  (en met mij wetenschappers over de gehele wereld!) dat ik meerdere vervolgopleidingen ben gaan doen en inmiddels geregistreerd ben als EMDR-practitioner.

Klachten

In zijn algemeenheid kan het gaan over:

  • gevoelens van somberheid
  • onzekerheid
  • burn-out
  • angstklachten
  • fobische klachten
  • posttraumatische stressklachten
  • stressklachten
  • onverwerkte rouw

Korte oplossingsgerichte therapie

Ik werk kortdurend (maximaal 12 sessies) en heb in de loop der jaren ontdekt dat ik als therapeutische methode vrijwel altijd kies voor oplossingsgerichte (cognitieve) therapie, en in geval van traumatische ervaringen voor EMDR.

Omdat ik ook opgeleid ben om mindfulness-trainingen te geven, zal dit merkbaar zijn in mijn houding en adviezen tijdens de behandeling. Je zou kunnen zeggen dat middels deze aanpak verleden, heden en toekomst aan bod komen…

EMDR

EMDR is een therapie voor mensen die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt en merken dat deze nog tot op de dag vandaag negatieve impact heeft op hun bestaan. Ooit, vele jaren geleden ben ik de opleiding begonnen vanuit nieuwsgierigheid en ook wel enige scepsis- moet ik bekennen-, maar was al snel zo enthousiast en overtuigd  (en met mij wetenschappers over de gehele wereld!) dat ik meerdere vervolgopleidingen ben gaan doen en inmiddels geregistreerd ben als EMDR-practitioner.