Tarieven

Je kunt geheel vrijblijvend kennis komen maken zodat je kunt ervaren of je je op je gemak voelt, of er een ‘klik’ is. Zo niet, dan laten we het daarbij en worden er geen kosten in rekening gebracht. Als je besluit om door te gaan, dan wordt de sessie wel in rekening gebracht.  Het kan ook zo zijn dat ik, in overleg met jou tot de conclusie kom dat je een andere vorm van hulp nodig hebt en ik de benodigde stappen zal zetten die daartoe kunnen leiden. In dat geval zal ook het gebruikelijke tarief gelden.
Ik heb er bewust voor gekozen om geen contracten meer met zorgverzekeraars af te sluiten. Dat heeft een aantal voordelen voor jou als client, maar het betekent ook dat je een klein gedeelte van de sessie zelf moet betalen.Vaak vergoeden  de zorgverzekeraars 60% of 75% in geval van een naturapolis. Heb je een  (zuivere) restitutiepolis, dan wordt in de regel alles vergoed. Check dus zorgvuldig bij jouw zorgverzekeraar wat er vergoed wordt, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Tarieven:

In de Generalistische Basis-GGZ worden vanuit het Basispakket van de zorgverzekering vier ‘Producten’ vergoed: Kort, Middel, Intensief en Chronisch.  Op grond van de diagnose wordt bepaald welk product van toepassing is. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, moeten de psychische problemen voldoen aan de criteria voor een psychische stoornis van DSM-IV.

Belangrijk om te weten is dus dat niet alle psychische problemen vanuit het basispakket worden vergoed door de zorgverzekeraar.  Zo zijn werkgerelateerde problemen zoals stress en burn-out maar ook specifieke fobieën, rouwverwerking en relatieproblemen niet meer in  het basispakket opgenomen.  Soms vallen dezen wel weer onder de aanvullende verzekering.

En tot slot: om de behandeling -deels- vergoed te krijgen, is een verwijsbrief van de huisarts voorwaarde.

De kosten voor onverzekerde zorg  bedragen 110,= euro per sessie.

PRIJSLIJST GENERALISTISCHE BASIS-GGZ 
ingaande 1 januari 2021

Prestatie Tarief 2020 Tarief 2021
Basis ggz Kort (BK) € 503,47 € 522,13
Basis ggz Middel (BM) € 853,38 € 885,01
Basis ggz Intensief (BI) € 1.383,65 € 1.434,96
Basis ggz Chronisch (BC) € 1.330,98 € 1.380,49
Onvolledig behandeltraject € 219,78 € 228,04
Onverzekerd product Consult (OVP/OZP) € 105,25 € 110,00

Mocht je niet op een sessie kunnen komen, meldt dit dan minimaal 24 uur van te voren af.  Doe je dat niet, ben ik genoodzaakt de sessie in rekening te brengen. In dergelijke gevallen bereken ik 50 euro waarbij ik geen rekening zal houden met de reden van  afwezigheid. Het wordt te ingewikkeld om te wegen in hoeverre je afwezigheid wel of niet voorspelbaar was. Bovendien reken ik minder dan de helft, zodat we beiden ons verlies nemen…

*Het verplichte eigen risico van 385 euro dient altijd eerst aangesproken te worden (geldt uiteraard ook voor psychologen die wel een overeenkomst hebben).